top of page

סוגי טיפולים ואוכלוסיות

מאחורי הפנייה לטיפול פסיכולוגי, עומדות סיבות רבות ומגוונות.

פנייה יכולה לנבוע מהתמודדות עם משבר (כדוגמת מחלה/ פגיעה גופנית/ אירוע טראומתי) או מהתמודדות עם אירועי חיים שגרתיים והיא גם יכולה שלא להיות ממוקדת סביב סיבה מוגדרת אלא סביב רצון להבין תהליכים בעצמי, לעבור שינוי ועוד.

סוגיות השכיחות לרוב בטיפולים נפשיים הינם הסתגלות למצב חדש ועיבוד שינויים; התמודדות עם כאב, טראומה, דיכאון, חרדה; אבל ואובדן; יחסים בין אישיים; דימוי עצמי ותחושות כגון מסוגלות ומשמעות.  

אני משלבת בין גישות שיקומיות, קוגניטיביות התנהגותיות ודינמיות ובהתאם לצורך משתמשת בכלים ממוקדים מעולם הCBT, ACT ומיינדפולנס.

הטיפול כולל עבודה פרטנית ובמידת הצורך התערבות רחבה יותר עם בני משפחה, בני זוג, מערכות תעסוקתיות, חינוכיות ועוד.

להלן דוגמאות לטיפולים נפשיים באוכלוסיות ספציפיות:

טיפול נפשי לאנשים עם הפרעות נוירו- התפתחותיות ובני משפחותיהם

אנשים עם הפרעות נוירו-התפתחותיות (אוטיזם, הנמכה קוגניטיבית ומוגבלות שכלית התפתחותית)

לאורך השנים, עלו ספקות בנוגע ליכולתם של אנשים עם הנמכה קוגניטיבית מולדת להפיק תועלת מטיפול פסיכולוגי. בשנים האחרונות, המגמה השתנתה וכיום ניתן דגש רב על ההתפתחות הרגשית ועולמם הרגשי של אוכלוסיה זו.

 

אני מטפלת באוכלוסייה זו מתוך התייחסות אליהם כאל בוגרים עם שאיפות ורצונות משלהם; עם התאמת הטיפול ליכולותיהם הקוגניטיביות והפיזיות אך גם מתוך הבנה שהסוגיות המעסיקות אותם אינן שונות באופן מהותי מסוגיות של כל אדם אחר (דימוי עצמי, קשרים בינאישיים וזוגיות, עצמאות ותלות ועוד).

 

במידת הצורך הטיפול יכלול גם התערבות מערכתית עם מסגרות דיור ותעסוקה ועם בני המשפחה.

כמו כן, יש לי נסיון רב בעבודה עם הורים ואחים, המתמודדים אף הם קשיים שונים לאורך שלבי החיים של האדם עם המוגבלות ועל כן אני מציעה גם טיפול/ הדרכות לבני המשפחה. 

את ניסיוני בתחום צברתי ביחידה הטיפולית בעמותת שק''ל ובשנת 2019 העברתי TED-TALK  בנושא הטיפול באוכלוסיה זו, בכנס השנתי של החטיבה לפסיכולוגיה שיקומית. 

הפרעות כאב ומחלות אקוטיות/ כרוניות:

התמודדות עם מחלה כרונית/ אקוטית מהווה משבר עבור האדם וסביבתו. המחלה כרוכה לעיתים בכאב עוצמתי המקשה על התפקוד; היא מעוררת לעיתים קרובות תחושות כגון, חרדה, דיכאון, ירידה בדימוי העצמי, תחושת חוסר צדק, ייאוש ועוד.

לעיתים ישנן גם מגבלות וקשיים פיזיים המביאים לפגיעה תעסוקתית, תלות באחר, שינויים בדינמיקה המשפחתית ועוד.

הטיפול יהיה לרוב אינטגרטיבי, יותאם לצרכיו של האדם בהתאם לשלבי המחלה השונים. בדרך כלל הטיפול יכלול עיבוד של הפחדים והקשיים, מציאת נקודות החוזקה של האדם, הרחבת נקודת המבט, חיזוק הדימוי העצמי ועוד.

 

בהתאם לצורך נשתמש גם בטכניקות (מעולם הACT, מיינדפולנס וכד) להתמודדות עם כאב, קשיי שינה, חרדה ודיכאון.

טיפול שיקומי לאנשים עם הפרעות כאב ומחלות כרוניות 

אנשים עם פגיעות מוחיות נרכשות:

אנשים רבים המתמודדים עם פגיעה מוחית נרכשת מתמודדים עם שינויים קוגניטיביים ברמות שונות. אלו יכולים להתבטא בקשיים בריכוז, בארגון, בזיכרון, בקבלת החלטות ופתרון בעיות ועוד.

בטיפול באוכלוסייה זו יעשה ניסיון לסייע לאדם לאפיין ולמפות את הקשיים ולסייע בחיזוק יכולות קיימות ופיתוח אסטרטגיות מפצות.

טיפול נוירו- קוגניטיבי לאנשים עם פגיעות מוחיות 
bottom of page